Leven met een trauma

Niemand weet hoe ik mezelf voel

Hoe je leven er uitziet na een seksueel trauma is niet uit te leggen. Er is een blijvend litteken. Hoe ga je hier mee om? Onbegrip, verdriet. Heel veel verdriet. Depressief van binnen. Niemand mag het weten. Schaamte, schuld. Slaapproblemen, nachtmerries, stress, angst om de deur uit te gaan, angst. Angst.. zoveel angst. En dit beschrijft nog niet een tiende. Praten zou helpen, maar wat als dit niet lukt? Hoe verder?

 

Voor wie?

Seksueel misbruik & grooming komen veel voor. Toch zit er nog steeds een taboe op. Er over praten lijkt onmogelijk, laat staan dat dit te verwerken valt. Ben je slachtoffer van (online) seksueel misbruik, geweld, aanranding, verkrachting, incest, catfishing, grooming, sexting, seksueel overschrijdend gedrag of intimidatie? Hoe moeilijk ook, ik wil je aanmoedigen de stap te zetten om dit te verwerken. Loop hier niet langer alleen mee rond, maak een start met het begin van je nieuwe leven.

Elke stap is er één

Welke leeftijd je ook hebt en hoe lang geleden ook, misschien zit je er nog midden in, verwerking van seksueel misbruik gaat in kleine stappen. Bij mij bepaal je zelf het tempo. Belangrijk is dat je je veilig voelt om je verhaal te vertellen. Hoe groot of hoe klein ook, jouw behoefte telt. Van luisterend oor tot intensieve therapievormen, jij houdt de regie.

Schaamtetherapie

Mijn scriptie (juni '22) '50 shades of shame' gaat over de rol van schaamte in het proces van onthullen. Tijdens het onderzoek heb ik een schaamtetherapie ontwikkeld. Omdat er zoveel interesse bleek in mijn onderzoek en de resultaten, heb ik deze behandelmethode opgenomen in mijn repertoire. Het doel van deze aanpak is om over seksueel misbruik te kunnen praten. Kijk verder op de speciale pagina schaamtetherapie voor meer details over deze unieke aanpak.