Pompen of verzuipen

± 2 min. leestijd | 14 november 2021 | #schaamte #mindfulness #beweging

Pompen of verzuipen

Ze kon niet meer, was op. Haar hele leven ging over overleven. Er was maar één oplossing: praten. Want haar geheim vrat een gat in haar hart. Maar hoe kon ze de woorden uitspreken, terwijl de schaamte zo groot was, dat haar keel al dichtkneep alleen bij de gedachte. Hoe? Hoe dan? Dit grote vraagstuk kon geen vraag meer zijn. Het was tijd voor actie. Het was praten of doodgaan. Pompen of verzuipen.

Wil jij ook praten, maar weet je niet hoe, met wie of waar je moet beginnen? Start dan eens met het erkennen van dit gegeven. Als psychodynamisch therapeut kan ik je daarbij helpen. Je hoeft jouw verhaal echt niet te vertellen, om toch iets in beweging te zetten en daarmee jouw proces tot verwerking te starten. Ik nodig je van harte uit om hier open in te gaan. We doen het samen. Neem contact met mij op.

N.B. Heb jij te maken (gehad) met schaamte bij seksueel misbruik? Lees dan hieronder verder en doe mee aan mijn onderzoek.

Onderzoek schaamte

Het onthullen van seksueel misbruik is een ingewikkeld proces. Schaamte speelt daarbij een belangrijke rol. Wil jij meedoen aan mijn onderzoek met als doel om verwerking te versnellen? Klik dan op onderstaande blauwe button en vul de vragen in.